12 Ağustos 2011 Cuma

İmam Bayıldı Yemeği

İmam Bayıldı Malzemeleri
5 tane patlıcan
3 tane iri boy soğan
2 baş sarımsak
2 domates
1 sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
2 kesme şeker
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patlıcanlar alaca soyulup yarım çay bardağı zeytinyağ ile kızartılır.
Yarım çay bardağı zeytinyağ ve şeker tavaya alınır.Piyaz doğranan soğanlar ve ayıklanan sarımsaklarla kısık ateşte karıştırılarak uzun süre  kavrulur.Küp doğranan domates,sivri biber ve karabiber,tuz katılarak kavurma işlemi devam edilir.Domatesler suyunu çekince ateşten alınır.
Karnıyarık gibi içlerini açtığımız kızarmış patlıcanlara harç eşit miktarda doldurulur.Bir bardak su ilave ederek kısık ateşte on dakika pişirilir.On beş dakikada fırında pişirilir.soğuk veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. merhaba
    çokk güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. sıcacık pideye sar sar ye:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. patlıcanın hertürlüsü favorim sevgilerimle ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. etsiz olması çok güzel bence.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...