İmam Bayıldı Malzemeleri
5 tane patlıcan
3 tane iri boy soğan
2 baş sarımsak
2 domates
1 sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
2 kesme şeker
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 tane iri boy soğan
2 baş sarımsak
2 domates
1 sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
2 kesme şeker
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patlıcanlar alaca soyulup yarım çay bardağı zeytinyağ ile kızartılır.
Yarım çay bardağı zeytinyağ ve şeker tavaya alınır.Piyaz doğranan soğanlar ve ayıklanan sarımsaklarla kısık ateşte karıştırılarak uzun süre kavrulur.Küp doğranan domates,sivri biber ve karabiber,tuz katılarak kavurma işlemi devam edilir.Domatesler suyunu çekince ateşten alınır.
Karnıyarık gibi içlerini açtığımız kızarmış patlıcanlara harç eşit miktarda doldurulur.Bir bardak su ilave ederek kısık ateşte on dakika pişirilir.On beş dakikada fırında pişirilir.soğuk veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun
merhaba
YanıtlaSilçokk güzel görünüyor elinize sağlık
sıcacık pideye sar sar ye:)ellerine sağlık
YanıtlaSilpatlıcanın hertürlüsü favorim sevgilerimle ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok nefis görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilmiss gibi.
YanıtlaSiletsiz olması çok güzel bence.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil