18 Ağustos 2011 Perşembe

Köfteli Kebap

Köfteli Kebap Malzemeleri
1 bayat pide
Yoğurt
Köfte İçin
250 gr Kıyma
1 soğan
Galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızıtozbiber
Sosu İçin
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kekik
Tuz
1.5 su bardağı su
Üzeri için
3 domates
5 yeşil biber
100 gr tereyağ
 Hazırlanışı

Bayat pideleri küp,küp doğrayalım.2 yemek kaşığı tereyağ ile toflon tavada pideleri kavuralım.Cam tepsiye alalım.Köfteleri yoğurup küçük misket büyüklüğünde toplar yapalım.Pidelerin üzerine yayalım.Fırının üst kısmında köfteler pembeleşene kadar pişirelim.
Ayrı bir fırın tepsisine halka doğradığımız domatesleri,bütün biberleri koyarak fırınlayalım.
Sosu için teflon tavada 3 kaşık tereyağ ile salçaları kavurup bir buçuk su bardağı et suyu veya su ile sulandırıp baharatlandıralım.
Fırından çıkardığımız köfteli pidelerin üzerine eşit miktarda sosumuzu gezdirelim.
Ilık ortamda tuttuğumuz hafif tuzlu yoğurdu üzerine sos gibi gezdirelim.
Sonra fırınlanan domates ve biberleri üzerine koyalım.
100 gr tereyağını tavada kızdırıp son olarak kebabımızın üzerine gezdirerek süsleyelim.

İster porsiyonluk tabaklarda ister büyük bir cam tepside sıcak sıcak servise sunalım.

AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsünden lezzeti belli.
    Tüm malzemeleri fırında kızaran sağlıklı.Ve bayat pideleri değerlendirerek israfı önleyen harika bir lezzet.
    Eline emeğine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. super olmus,sitenizi incelerken bu goruntuler resmen istahimi kabartti.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...