Yoğurtlu Ekmek Aşı Malzemeleri
1 Bayat Ekmek (pide)
150gr Kıyma
2 Domates
2 Biber
2 Soğan
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yoğurt(Üzeri için)
150gr Kıyma
2 Domates
2 Biber
2 Soğan
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yoğurt(Üzeri için)
Üzeri için sos
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.(Kıyma kullanmadanda domatesi biberi bol kullanılarakta uygulanır)Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını ekliyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını kapıyalım.Sonra küp şeklinde doğradığımız ekmekleri tencerenin içine atıp harcla harmanlıyalım.Kapağını kapatıp 15 dk demlendirelim.
Servis tabağına aldığımız aşın üzerine bol yoğurt dökelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
Bu yemekle evdeki bayat ekmeklerimizi, pidelerimizi değerlendirmiş oluruz
Afiyet Olsun
hem pideler değerlenmiş hemde harika bir yemek çıkmış ortaya canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbayat ekmekleri değerlendirmek için ideal ellerine sağlık...
YanıtlaSilofff bayıldım ben lezzete ellerine sağlık ...
YanıtlaSilellerine sağlık tam bizim eve uygun tarif kesinlikle denemek isterim sevgiler
YanıtlaSilEvde kalan ekmek veya pideleri değerlendirirken ortaya nefis bir lezzet çıkıyor değilmi? Hem de israfı önlemiş oluyoruz.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,iştah açıcı bir görüntü.
Sevgilerimle...
ekmeklere bu kadar lezzet katılanilirmi? nefis olmuş sevgileirmle..
YanıtlaSilevet ya ramazanda aç gözlülük yapıp pideyi fazla alıyoruz sonra kalıyor değerlendirmek için iyi bir fikir.tesekkürler
YanıtlaSilbayat ekmekleri ne yapsam diye düşünüyordum bende,bu tarifi gördüğüm iyi oldu
YanıtlaSil