7 Ekim 2011 Cuma

Hurma Ezmesi

Hurma Ezmesi Malzemeleri
40 tane hurma
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Hurmalar çekirdeklerinden ayrılıp yıkanır ve robota alınır.Püre haline gelen hurmalara ceviz ilave edilip tekrar robottan geçirilir.İyice birbirine karışan hurma ve ceviz şekillendirmeye hazırdır.Streç film ile sucuk gibi sardığımız hurma ezmesini buzlukta 2 saat bekletelim servise yakın çıkarıp hindistan cevizine bulayarak istenilen şekilde keselim.Tarif çok pratik buzluktan istediğiniz zaman çıkarıp servis yapabilirsiniz.İsterseniz truff gibi çeşitli malzemelere bulayarak zenginleştirilir.
Afiyet Olsun 

7 yorum:

  1. mis gibi bir şey ellerine sağlık nefis sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok değişik olmuş canım.güzel fikir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. arabistandan gelen hurmalar evde. ama onlar kuru. yani ıslak hurma değil. yine böyle ezme yapabilir miyim?tüketmiyoruz da. öylece duruyor kutuda.

    YanıtlaSil
  4. sevda hanım ,bahar hanım teşekkürler sevgiler.
    nihan hanım hurmaları akşamdan suda bekletirseniz yumuşar ve sizde değerlendirmiş olursunuz şimdiden afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Süper birşey olmuş bu tatlı..
    Nefisss ötesi görünüyor.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. tam bomba olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. resmen ağzım sulandı nefis olmuşlardır eminim.sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...