26 Kasım 2011 Cumartesi

Patatesli Peynirli Ayçöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
1.5 su bardağı tereyağ,sıvıyağ karışımı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
Tuz
4 su bardağı un

İçi İçin
1 tane haşlanmış patates
150gr peynir
5 dal maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Susam
haşhaş
Hazırlanışı
Patatesler soyulup iri,iri doğranarak tencereye alınır.İçine su,sıvıyağ,tuz eklenerek haşlanmaya bırakılır.Püre haline gelen patateslere ince kıyılmış maydanoz,ufalanmış peynir ilave edilerek karıştırılır.
 Cam kapta tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar ayrılır.Merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Bıçakla ortadan ikiye sonra enine tekrar kesilen hamurun geniş kısmına patatesli harçtan konularak ay şekli verilir.hamur bitene kadar işleme devam edilir(bu hamurdan 16 tane çıkıyor).Fırın tepsisine dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam,haşhaş tohumu eklenerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.Pişen çörekler sıcak,sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım enfes gözüküyor:)mutlaka deneyeceğim.Daha önce verdiğin ıspanaklı pastanı denedim muhteşem güzel oldu misafirlerim tarafından çok beğenildi:)en kısa zamanda yayımlayacağım.Paylaşımına teşekkür ederim.
    sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim canım...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tarif.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. iyi haftasonları tarifiniz cok güzel denemeli hemen
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. inci yemek bende çok memnun oldum tarifimi denediğin memnun kaldığıniçin teşekkürler mutlu haftalar sevgiler.
    Pembe kekik,lezzetli tatlar tavsiye ederim denenesi bir tarif teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...