Ay Çöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
125 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
İç Malzemeleri
1 paket kakaolu hazır kek
5 kuru kayısı
1 çay bardağı üzüm
1 su bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı süt
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
File fındık
 Hazırlanışı
Yaş mayayı ılık sütle eritelim.Cam kaseye erimiş mayayı,su,pudra şekeri,eritilmiş margarini,mahlep elimizle karıştırıp azar azar un ekleyerek yumuşacık hamur elde edelim.Yarım saat ılık ortamda üstü kapalı mayalandırmaya bırakalım.
Bu arada içi için bir paket uzun kakaolu kek, tarçın,üzüm, kuru kayısı ince ince doğranmış,bir su bardağı fındık rondadan çekilmiş,bir çay bardağı damla çikolata,yarım çay bardağı süt tüm malzemeler cam kasede harmanlanır kıvamına göre süt eklenebilir.
Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.her parçayı merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açalım .İki yemek kaşığı dolusu iç malzemeden yuvarlak hamurun ortasına elimizle yerleştirip rulo yapalım,ruloya ay şekli verip tepsiye dizelim.
Tepsidede on dakika mayalandırıp üstlerine yumurta sarısı,file fındık ekleyerek kızgın .fırında kızarana kadar pişirelim.(Bu malzemelerle on tane ay çöreği oluyor)
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. harika cok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hazır pastane poğaçası gibi olmuş, görüntü süper tadından da hiç şüphem yok eminim çok nefis olmuştur ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. resime bakınca nasılda cezbedici canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder