10 Aralık 2011 Cumartesi

Haşhaşlı Dızmana

Haşhaşlı Dızmana Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
 2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 kase sıvı yağ (açmak için)
İçi İçin
Haşhaş  ezmesi 250 gr
1 su bardağı şeker
1 fincan yağ
Hazırlanışı 
Cam kapta bir su bardağı ılıksu,şeker,maya karıştırılıp on dakika erimeye bırakılır.Karışıma sıvıyağ, süt,iki yumurta ve un ekleyerek yumuşacık hamur elde edelim.bir saat ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.Bu arada haşhaş ezmesini sıvıyağla inceltelim ve şeker ekleyip hazırlayalım.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.Ellerimizi sıvıyağına bulayarak hamuru bastırarak genişletelim.Genişleyen hamura haşhaşlı içten sürelim ve rulo yapalım.Rulodan üçer parmak kalınlığında keserek  fırn tepsisine hiç boş yer kalmıyana kadar dolduralım.Fırındada 10 dk mayalandırdıktan sonra 180 derecede pişirelim.Sıcacık sıcacık servise hazırdır.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. vayyyy.harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.şahane olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. dızmana bizde peynirli olur, birde üzerine yumurtalı yoğurtlu sos dökülür:) ama çıtır çıtır olmuş belli canım çekti:)

    YanıtlaSil
  3. dizmana bayıldığım lezzettir eline sağlık harika görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. afyon üsulune yaklaşmışsınız tebrikler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...