Palamut Pilaki Malzemeleri
2 Palamut
1/2 kilo biber domates sosu
1 soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 limon suyu
1çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
Kekik
1/2 kilo biber domates sosu
1 soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 limon suyu
1çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Balıklar iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir.Temezleyip süzülür.Fırın tepsisine dizilir.
Cam kaba biberli domates sosu dökülür(yazın hazırladığımız sos),soğan,sarımsak incecik çintilir,maydanoz incecik doğranırTuz,karabiber,kekik birer çay kaşığı eklenir,zeytin yağ,limonsuyu katılıp tüm malzemeler elle harmanlanır ve balıkların üzeri kaplanır.
Fırında180 derecede pişirilen pilaki yemeğe hazırdır.
Afiyet olsun
ellerine sağlık Hilalcim, yemek konusunda pek bi beceriksiz olduğumdan balığı hep ızgara yaparım, senin gibi arkadaşlarım sayesinde öğreniyorum işte.
YanıtlaSilbayıldım buzdolabında 2 tane palamutum vardı ilk işim çıkarıp böyle sebzeli yapmak:) Ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilgöze ve mideye hitap ettiği kesin, elinize sağlık...
YanıtlaSilSwotpisces ,şirince tatlar Teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilNoblessekendine haksızlık yapıyorsun bence arada yaptıklarını güzel el emekleri örtülerinin üzerinde yayınlada görelim arkadaşım sevgiler
Şahane....
YanıtlaSilNefis görünüyor.Balığı çok severim.Bu da nefis bir tarif olmuş.Sevgiler.
YanıtlaSilDenizden ne çıksa yerim o kadar sevdalıyım:) Harika görünüyor canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbirdutmasalı,pembe kekik teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilİkiz Annesi bende sizin gibiyim deniz ürünlerini severim teşekkürler sevgiler