4 Aralık 2011 Pazar

Palamut Pilaki

Palamut Pilaki Malzemeleri
2 Palamut
1/2 kilo biber domates sosu
1 soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 limon suyu
1çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Balıklar iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir.Temezleyip süzülür.Fırın tepsisine dizilir.
Cam kaba biberli domates sosu dökülür(yazın hazırladığımız sos),soğan,sarımsak incecik çintilir,maydanoz incecik doğranırTuz,karabiber,kekik birer çay kaşığı eklenir,zeytin yağ,limonsuyu katılıp tüm malzemeler elle harmanlanır ve balıkların üzeri kaplanır.
Fırında180 derecede pişirilen pilaki yemeğe hazırdır.
Afiyet olsun

8 yorum:

  1. ellerine sağlık Hilalcim, yemek konusunda pek bi beceriksiz olduğumdan balığı hep ızgara yaparım, senin gibi arkadaşlarım sayesinde öğreniyorum işte.

    YanıtlaSil
  2. bayıldım buzdolabında 2 tane palamutum vardı ilk işim çıkarıp böyle sebzeli yapmak:) Ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. göze ve mideye hitap ettiği kesin, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Swotpisces ,şirince tatlar Teşekkürler sevgiler
    Noblessekendine haksızlık yapıyorsun bence arada yaptıklarını güzel el emekleri örtülerinin üzerinde yayınlada görelim arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor.Balığı çok severim.Bu da nefis bir tarif olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Denizden ne çıksa yerim o kadar sevdalıyım:) Harika görünüyor canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. birdutmasalı,pembe kekik teşekkürler sevgiler
    İkiz Annesi bende sizin gibiyim deniz ürünlerini severim teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...