Cevizli Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılıksu
4 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle beş dakika mikserle çırpılır.
Un,kabartıcı,vanilya,ılık su,ceviz ilave edilerek çırpmaya devam edelim.
Tepsimizin dibini sıvıyağla yağlayıp bir yemek kaşığı unla her yerini bulayalım.
Pandispanyayı boşaltalım ve150 derecedeki fırında önce yarım saat sonra ısısnı 120 düşürüp 20 dakika daha kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve su ile hazırladığımız şerbeti soğutalım.
Ilınan pandispanyayı dilimleyip şerbetleyelim.
İki saat dinlendirdiğimiz tatlımızı,hindistancevizi ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Ellerine sağlık canım güzel görünüyor :)
YanıtlaSilYapılışı basit görünüşü güzel bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım benim. Eşim bayılır herhalde deneyeyim.
YanıtlaSilSevgiler..
ellerinize sağlık,farklı bir tatlı gibi görünsede aslında bilindik bir lezzet,sevgiler..
YanıtlaSilblogun cok hosuma gitti yok yok gibi :-) izlemeye aldim bana da buyur gel sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım çook güzel olmuş.
YanıtlaSiliyi ki tanıştık.
:))))))