Cevizli Pandispanya Tatlısı

Cevizli Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılıksu
4 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle beş dakika mikserle çırpılır.
Un,kabartıcı,vanilya,ılık su,ceviz ilave edilerek çırpmaya devam edelim.
Tepsimizin dibini sıvıyağla yağlayıp bir yemek kaşığı unla her yerini bulayalım.
Pandispanyayı boşaltalım ve150 derecedeki fırında önce yarım saat sonra ısısnı 120 düşürüp 20 dakika daha kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve su ile hazırladığımız şerbeti soğutalım.
Ilınan pandispanyayı dilimleyip şerbetleyelim.
İki saat dinlendirdiğimiz tatlımızı,hindistancevizi ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Yapılışı basit görünüşü güzel bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım benim. Eşim bayılır herhalde deneyeyim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,farklı bir tatlı gibi görünsede aslında bilindik bir lezzet,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. blogun cok hosuma gitti yok yok gibi :-) izlemeye aldim bana da buyur gel sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çook güzel olmuş.
    iyi ki tanıştık.
    :))))))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder