Pırasalı Baklava Böreği

Pırasalı Baklava Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un
nişasta (açmak için)

Üzeri için
250 gr tereyağ
Pırasalı iç Malzemeler
1 kilo pırasa
1 fincan sıvıyağ
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
2 yumurta
 Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 tane pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bu arada pırasalar temizlenip incecik halka halka doğranır.
Tavada sıvıyağla kavrulur.
Kavrulan pırasa baharatlanarak soğumaya alınır.
Soğuyan pırasalı içe iki yumurta kırılarak karıştırılır.
12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına pırasalı harç eşit miktarda serilir.
  Üzerine tekrar 12 pazı açılıp,pırasalı harçın üstü örtülüp şekilli kesilir.
Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı iç malzemesini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz,
Sıcak sıcak ikram edilir
Afiyet olsun

Yorumlar

  1. elinize sağlık, biz de geçen pırasalı börek yaptık, en kısa sürede yayınlayacağım inşallah...

    YanıtlaSil
  2. mımmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık.sizi takibe aldım.ben de beklerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok farklı olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. himm nefis gorunuyor. 1 fincan cay ile hic hayir diyemem. ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve farklı bir tarif ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor baklava hamrundan denememiştim böylede daha kıyır olmuştur ellerine salık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. hııımmmmmmmmm
    ellerine sağlık
    çok leziz olmuş
    :)

    YanıtlaSil
  8. çok değişik ve güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. pırasalı börek bir kez yemiştim, böreğe çok yakışıyor,çok güzel olmuş eline sağlık.
    http://pudrasekerim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Off muhteşem görünüyor, çıtır çıtır mis gibi pırasalı çok da lezizdir.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. merhabalar:)sizinle ve blogunuzla tanıştığıma çok sevindim.ilk bakışta hepsi muhteşem ama ben bu pırasalıyı biliyorum ve yıllardır yemedim:(ilk fırsatta tariflerinizden faydalanacağım kesin.görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil
  12. ya çok güzel görünüyor ama bu şekli nasıl vericez şekil aşamasınıda resimlerle gösterseniz daha iyi olur görüntü olarak çok güzel çünkü

    YanıtlaSil
  13. merhaba, tarifi denedim lezzetli ve gevrek oldu. aklima takilan noktalarda yardima ihtiyacim var .30 cm ye 40 cm lik bir tepside 24 katli yaptim ve bana biraz ince geldi. diger tarifiniz olan katmer borek tarifi ile bu tarifi karsilastirirsaniz fark nedir? sut fazla alacagi un miktarida haliyle fazla, hamurun kalinligi buradan mi geliyor, tepsilerin olculerini yazabilir misiniz, bir daha denemek istiyorum. iki tarifin lezzet - gevreklik farki nasil?

    YanıtlaSil
  14. bende 40cm tepside yapıyorum kalınlığı gayet normal oluyo ,ama biraz daha kalın olsun derseniz pırasalı baklava börek araları tek tek yağlanmadığı için taban kısmı tam pişmeden hamur kalabilir.katmer börekle baklava böreğinin arasındaki fark hamur malzemelerinden fark olur artı yapımı biraz daha farklı ama kalınlığı hamurun tek tek yağlanması yada 24 değil 12 beze olması, resimden resimede fark eder,kesimi farklı gibi örneklerle çoğalır.Bu arada tepsi 40 cm lezzet farkı baklava börek daha çıtır,katmer böreği daha yumuşak ama iki lezzetde ağızda eriyor deneyip farkı tadarak ayırt edin derim ebru hanım cevap teknik arızadan dolayı geçikti cevabım yeterli olmuştur inş sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Tesekkur ederim Hilal hn, detayli aciklamaniz icin, deneyince cevap yazacagim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder