4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı Bohça Böreği

Pırasalı Bohça Böreği Malzemeleri
10 tane milföy Hamuru
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalar incecik halka halka doğranır.
Havuç rendenin kalın yeriyle rendelenir.
Tavada sıvığla pırasa ve havuçlar sotelenir.
Baharatlanan iç harcımız ocaktan alınır,soğutulur.
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür ve iç malzeme konularak bohça şekli verilir.
Fırın tepsisine dizilen böreklerimiz 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. pırasalı böreği severim , ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. şekli ve sebzeli olması çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım afiyet olsun sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. Pırasalı börek mis gibi kokusu burnuma geliyor.
    Ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Pırasalı böreği ben de çok severim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bayılırım pırasalı böreğe,milföylede güzel olmuştur eminim,ellerine salık cnm,bende beklerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...