Pırasalı Bohça Böreği Malzemeleri
10 tane milföy Hamuru
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalar incecik halka halka doğranır.
Havuç rendenin kalın yeriyle rendelenir.
Tavada sıvığla pırasa ve havuçlar sotelenir.
Baharatlanan iç harcımız ocaktan alınır,soğutulur.
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür ve iç malzeme konularak bohça şekli verilir.
Fırın tepsisine dizilen böreklerimiz 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
pırasalı böreği severim , ellerine sağlık canım
YanıtlaSilşekli ve sebzeli olması çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyet olsun sevgiler:))
YanıtlaSilPırasalı börek mis gibi kokusu burnuma geliyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
sevgiler..
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilPırasalı böreği ben de çok severim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbayılırım pırasalı böreğe,milföylede güzel olmuştur eminim,ellerine salık cnm,bende beklerim :)
YanıtlaSil