11 Ocak 2012 Çarşamba

Yahni

Yahni Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
2 baş sarımsak
2 yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz
 Hazırlanışı
Soğanlar ince ince doğranır.
Kuşbaşı etlerle,soğanlar sıvıyağda kavrulur.
Yarı pişmiş etlerin üzerine salçalar ilave edilir ve karıştırılır.
Sarımsaklar kabuklarından ayrılır ve diş olarak tencereye alınır.
Yeşil biberler incecik doğranır,baharatlarla ete ilave edilir.
İki bardak sıcak su eklediğimiz yemeğimiz kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Patates kızartması veya püresiyle ikram edilir.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım et sevenler için harika..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.. et yumuşak bir etmiş demekki daha önce pişirmeen kullanmışsın:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...