10 Mart 2012 Cumartesi

Gül Lokumlu Kurabiye

Gül Lokumlu Kurabiye Malzemeleri
250gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 kabartmatozu
Un
İçi İçin 
Güllü lokum
Üstü İçin
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,kabartıcı,yumurta ve unla hamur elde edelim.
Yarım saat dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük  bezeler yapalım.
Her bezeyi avuç içimiz kadar büyütüp içine lokum koyarak uçlarını kapatalım.
Yuvarladığımız gül lokumlu kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.
Pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri seperek servise sunalım.
Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. Hımm gül harika deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. hmmm ne lezzetli ne lezzetli :-))

    ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  4. selam eminim tadı çok güzeldir, lokmlu kurabiye çok severim, gül lokumlusunu hiç yemedim. ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. lokumlu kurabiye ,harika ..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik. Daha once oktay ustanin kitabinda gormustum ancak deneme imkanim hic olmadi.Eminim tadi da cok guzeldir.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ilk defa boyle birsey gordum lokumlu kurabiye , deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...