5 Mart 2012 Pazartesi

Güllaç Tarifi

Güllaç Malzemeleri
1 paket güllaç
2.5 kilo süt
5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Vanilya
Nar
Muz
Ceviz
Hazırlanışı
Süt şekerle kaynatılarak şerbet hazırlanır.
Gülsuyu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tepsiye bir kepçe sütlü şerbet dökülür.
Sonra güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye alınır ve üzeri sütle ıslatılır.
Bu işlem yapraklar bitene kadar uygulanır.
İstenirse aralarına dövülmüş ceviz,muz ilave edilir.(sütünü biraz karartıyor).
Kalan sütlü şerbetide üzerine boşaltıp iki saat buzdolabında bekletelim.
Servise yakın güllaç nar,muz dilimleri ve cevizle süslenerek servise sunulur.
Genelde ramazanda yapılır ama ben diyette olan misafirlerim için şekerini biraz daha azaltarak yapıyorum tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. ne zamandır güllaç yapmadım oysa çok severiz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hmm çok severim, ellerine sağlık ne de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Mutlu haftalar.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...