Çilekli Parfe Malzemeleri
2 paket kremşanti2 su bardağı süt
2 paket kremalı bisküvi
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 ananas
1/2 kilo çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata
1/2 çay kaşığı tarçın
Sosu İçin
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su(kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su(kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İki su bardağı sütle iki paket şantiyi çırpalım, buzdolabına kaldıralım.
Yaş ve kuru meyvaları küp küp doğrayalım.
Kremalı bisküvileri irili ufaklı parçalayalım.
Kremşanti kasesini bozdolabından alalım.
Önce bisküvilerle şantiyi karıştırlım.
Küp küp doğranmış kuru meyveleri ,damla çikolata,tarçını ekleyerek karıştıralım.
Parfenin yarısını silikonlu pasta kalıbına dökelim .
Küp küp doğradığımız ananas ve çilekleri arasına eşit miktarda koyalım.
Parfenin kalan yarısınıda kalıba dökelim.
Kalıbın kapağını kapatıp buzlukta saklayalım.
Üzeri için yarım kilo çilekten on tane ayıralım.
Rendeyle rendelediğimiz çileklere su, şeker,nişasta ekleyerek tavada pişirelim kıvamına göre su ekleyelim.
Soğuduktan sonra koyulaşırsa biraz suyla açalım.
Sosumuza bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpalım.
Çilekli sosumuz kullanıma hazırdır.
Çilekli parfeyi ikramdan iki saat önce buzluktan alıp buzdolabında bekletelim.
Servis kabına aldığımız parfeyi çilek sosuyla süsleyerek ikram edelim.
Afiyet Olsun
merhaba
YanıtlaSileline sağlık harika görünüyor
tadını tahmin edebiliyorum içindeki meyveler de kafama göre takılıyorum bende çok güzel oluyor
görüntü ile lezzetti birleştimi muhteşem güzellik çıkmış ortaya eline sağlık tekrar
sevgilerrr
Çeşit çeşit meyvelerle harika bir lezzet olmuştur eminim.Sevgiler:)
YanıtlaSilBayıldım bu görüntüye ellerine saglık muhtesem;-)
YanıtlaSilbu ne güzel bir görüntü böyle,malzemelerde harika.Tam baharlık bir pasta,eline sağlık..
YanıtlaSilHeyooOOO:)) çilekkk delisi olarak harikaaa ötesi
YanıtlaSilkremşanti ve biküvili yapıyordumda bunu ilk kez gördüm ve mükemmel görünüyor ellerine sağlık...
Aklım ne geldi
YanıtlaSilsilikon kek kalıbı olması gerekiyormu? normal kek kalıbından çıkmaz değilmi ?
siyahkuğu illa silikonlu olması gerekmez istediğimiz kapta dondurabiliriz parfeyi, normal kek kalıbınada olur...sevgiler
Silharika olmuş bayıldım bende yapıcamm;)
YanıtlaSilooh yaz tatlıları yavaş yavaş görücüye çıkmaya başladı...
YanıtlaSilellerine sağlık
Görüntü harika.. Nefis bir yaz tatlısı, ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhaba, kırmızı ile beyazın uyumu muhteşem... Eminim ki görüntüsü gibi tadı da güzeldir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek üzere...
Ellerine sağlık harika görünüyor. Yarın bana bir uğrasana canım
YanıtlaSilMüthiş güzel ve iştah açıcı görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Harika bir görüntü, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler..
cok guzel gorunuyor.kenarda hic kullanmadigim silikon kabim var.onu degerlendirmenin vakti geldi.sevgiler..
YanıtlaSilne kadar güzel bir site tariflerin süper bunu mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık paylaşımın için tşkrler...
YanıtlaSilbunu çok beğendim ,mağalesef pazar cumartesi ,beklemem lazım
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor. elinize sağlık. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olup blogunuzdaki tarifleri paylaşarak Migros, Tansaş ve Macro Centerlarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.
YanıtlaSil