29 Nisan 2012 Pazar

Çilekli Parfe

Çilekli Parfe Malzemeleri
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 paket kremalı bisküvi
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 ananas
1/2 kilo çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata
1/2 çay kaşığı tarçın
Sosu İçin
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su(kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İki su bardağı sütle iki paket şantiyi çırpalım, buzdolabına kaldıralım.
Yaş ve kuru meyvaları küp küp doğrayalım.
Kremalı bisküvileri irili ufaklı parçalayalım.
Kremşanti kasesini bozdolabından alalım.
Önce bisküvilerle şantiyi karıştırlım.
Küp küp doğranmış kuru meyveleri ,damla çikolata,tarçını ekleyerek karıştıralım.
Parfenin yarısını silikonlu pasta kalıbına dökelim .
  Küp küp doğradığımız ananas ve çilekleri arasına eşit miktarda koyalım.
Parfenin kalan yarısınıda kalıba dökelim.
Kalıbın kapağını kapatıp buzlukta saklayalım.
 Üzeri için yarım kilo çilekten on tane ayıralım.
Rendeyle rendelediğimiz çileklere su, şeker,nişasta  ekleyerek tavada pişirelim kıvamına göre su ekleyelim.
Soğuduktan sonra koyulaşırsa biraz suyla açalım.
Sosumuza bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpalım.
Çilekli sosumuz kullanıma hazırdır.
Çilekli parfeyi ikramdan iki saat önce buzluktan alıp buzdolabında bekletelim.
Servis kabına aldığımız parfeyi çilek sosuyla süsleyerek ikram edelim. 

Afiyet Olsun

18 yorum:

  1. merhaba
    eline sağlık harika görünüyor
    tadını tahmin edebiliyorum içindeki meyveler de kafama göre takılıyorum bende çok güzel oluyor

    görüntü ile lezzetti birleştimi muhteşem güzellik çıkmış ortaya eline sağlık tekrar

    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Çeşit çeşit meyvelerle harika bir lezzet olmuştur eminim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım bu görüntüye ellerine saglık muhtesem;-)

    YanıtlaSil
  4. bu ne güzel bir görüntü böyle,malzemelerde harika.Tam baharlık bir pasta,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. HeyooOOO:)) çilekkk delisi olarak harikaaa ötesi
    kremşanti ve biküvili yapıyordumda bunu ilk kez gördüm ve mükemmel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Aklım ne geldi
    silikon kek kalıbı olması gerekiyormu? normal kek kalıbından çıkmaz değilmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siyahkuğu illa silikonlu olması gerekmez istediğimiz kapta dondurabiliriz parfeyi, normal kek kalıbınada olur...sevgiler

      Sil
  7. harika olmuş bayıldım bende yapıcamm;)

    YanıtlaSil
  8. ooh yaz tatlıları yavaş yavaş görücüye çıkmaya başladı...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Görüntü harika.. Nefis bir yaz tatlısı, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, kırmızı ile beyazın uyumu muhteşem... Eminim ki görüntüsü gibi tadı da güzeldir. Elinize sağlık.

    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık harika görünüyor. Yarın bana bir uğrasana canım

    YanıtlaSil
  12. Müthiş güzel ve iştah açıcı görünüyor..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Harika bir görüntü, ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. cok guzel gorunuyor.kenarda hic kullanmadigim silikon kabim var.onu degerlendirmenin vakti geldi.sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ne kadar güzel bir site tariflerin süper bunu mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık paylaşımın için tşkrler...

    YanıtlaSil
  16. bunu çok beğendim ,mağalesef pazar cumartesi ,beklemem lazım

    YanıtlaSil
  17. muhteşem görünüyor. elinize sağlık. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olup blogunuzdaki tarifleri paylaşarak Migros, Tansaş ve Macro Centerlarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...