Sosyete Mantısı Malzemeleri
1 kilo yufkaİç Malzemeleri
1/2 kilo kıyma
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları tavada sıvıyağ ve tereyağ karışımıyla kavuralım.
Kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
Baharatını ekleyip kıymalı içimizi ılımaya bırakalım.
Yufkayı tezgahta açalım.
Artı şeklinde keselim.
Dört üçgen elde edelim.
Üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan iki yemek kaşığı ekleyip gül böreği gibi saralım,ve kürdanla uçunu kitleyelim(servis yaparken kürdanları çıkaralım)
Malzeme bitene kadar işlemi uygulayalım.
Gül şeklindeki sardığımız mantıları kızgınyağda kızartalım.
Kızaran mantılarımızı peçete serdiğimiz servis kabına alalım veyağını çekmesini bekleyelim.
Servis tabağına aldığımız mantıların üzerine iki yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt dökelim.
Yoğurdun üzerine tavada kızdırdığımız biberliyağ karışımından birer yemek kaşığı gezdirerek sosyete mantısını servise sunalım.
Afiyet Olsun
Ellerine saglik canım..
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor.
Sevgilerimle...
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilmmm bayılırım. ellerine sağlık
YanıtlaSilmantı mı offf ağzımın suyu aktı yahu : ) ellerine sağlık
YanıtlaSilhem çok kolay hemde çok lezzetli ellerine sağlık
YanıtlaSiloff ellerine sağlık harika anneannem çok sık yapar bunu bayıla bayıla yeriz izleyiciniz oluyorum bol paylaşımlar diliyorum
YanıtlaSilsevgiler;))))))))))