Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
İç Malzemeleri
5 tane patates
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Kaşar peyniri(parmak şeklinde kesilmiş)
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
İç Malzemeleri
5 tane patates
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Kaşar peyniri(parmak şeklinde kesilmiş)
Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile dört yemek kaşığı un,tavada unun kokusu çıkana kadar kavurulur.
.Bu arada patatesler kabuklarından soyulup rendeyle rendelenir.
Soğan küp küp doğranır.
Soğan ve patatesler sıvıyağla birlikte tavada kavurulur.
Baharatlandırılan patatesli harcımız kullanıma hazır.
Yufka tezgahta açılır.
Üç yemek kaşığı kavurulmuş unlu yağ karışımı yufkaya gezdirilir .
Fırça yardımıyla yufkanın heryerine yaydırılır.
Yufka ikiye katlanır.
Altı eşit üçgen parça elde edilir.
Üçgenlerin geniş kısmına harç ve kaşar peynir konularak parmak şeklinde sarılır.
Yağladığımız fırn tepsisine dizilir.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar uygulayalım.
170 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Kaşarlı Parmak Börekler sıcak sıcak servise hazır.
Afiyet Olsun
süper olmuş ellerine sağlık,at bir tabak ordan.
YanıtlaSilsunum etkileyici :))ellerine sağlık...
YanıtlaSilPatatesli herşeye hayranım Süper olmuş canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..
olsa da yesemmm.mmm nefistam 5 çaylık olmuşlar. ellerinize sağlık
YanıtlaSilsitenizi yeni takip etmeye başladım güzel değişik tarifleriniz var unu yağda kavurup koymaktaki amaç nedir acaba çok ilgimi çekti iyi çalışmalar
YanıtlaSilTürkan hanım siteyi beğendiğiniz ve yorumunuz için teşekkürler.Unu yağda kavurup yufkaların arasına koyulmasının sebebi el açması lezzeti veriyor tavsiye ederim.Sevgiler
YanıtlaSilçok güzel bir site teşekkürler
YanıtlaSil