7 Mayıs 2012 Pazartesi

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
İç Malzemeleri
5 tane patates
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
 Kaşar peyniri(parmak şeklinde kesilmiş)
 Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile dört yemek kaşığı un,tavada unun kokusu çıkana kadar kavurulur.
.Bu arada patatesler kabuklarından soyulup rendeyle rendelenir.
Soğan  küp küp doğranır.
Soğan ve patatesler sıvıyağla birlikte tavada kavurulur.
Baharatlandırılan patatesli harcımız kullanıma hazır.
Yufka tezgahta açılır.
Üç yemek kaşığı kavurulmuş unlu yağ karışımı yufkaya gezdirilir .
Fırça yardımıyla yufkanın heryerine yaydırılır.
Yufka ikiye katlanır.
Altı eşit üçgen parça elde edilir.
Üçgenlerin geniş kısmına harç ve kaşar peynir konularak parmak şeklinde sarılır.
Yağladığımız fırn tepsisine dizilir.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar uygulayalım.
170 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Kaşarlı Parmak Börekler sıcak sıcak servise hazır.

Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. süper olmuş ellerine sağlık,at bir tabak ordan.

    YanıtlaSil
  2. sunum etkileyici :))ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Patatesli herşeye hayranım Süper olmuş canım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. olsa da yesemmm.mmm nefistam 5 çaylık olmuşlar. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. sitenizi yeni takip etmeye başladım güzel değişik tarifleriniz var unu yağda kavurup koymaktaki amaç nedir acaba çok ilgimi çekti iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  6. Türkan hanım siteyi beğendiğiniz ve yorumunuz için teşekkürler.Unu yağda kavurup yufkaların arasına koyulmasının sebebi el açması lezzeti veriyor tavsiye ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir site teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...