Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
4 çanak enginar1/2 kilo iç bakla
1 su bardağı bezelye
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
3 küp Şeker
Tuz
2 su bardağı Su
Süslemek İçin
Dereotu maydanoz
Domates
Hazırlanışı
Soğanlar ay ay doğranır.
Düdüklü tencerede zeytinyağla soğanlar kavrulur.
Enginarlar üçgen doğranır.
Bezelye,enginar,bakla kavrulan soğanlara ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
Şeker,su,tuz katılarak düdüklünün ağzı kapatılır.
Düdüklü fışladıkdan sonra kısık ateşte yarım saat yemek pişirilir.
Pişen yemek servis tabağına alınır.
Üzerine sevenler için dereotu,maydanoz doğrayarak servis edilir.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder