5 Temmuz 2012 Perşembe

3-2-1 Poğaça

3-2-1 Poğaça Malzemeleri
3 kabartmatozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Un
İç malzemesi
Peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamurdan bir parça alıp elimizin içinde bastırarak büyütelim.
 İç malzemesini koyarak uçlarından birleştirelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekleyelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Mayalı hamur lezzetinde yumuşacık 3-2-1 poğaçası.

Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Geçen hafta komşum yapmış onda yedim ilk kez. Harika bir tadı vardı, ben de deneyeceğim en yakın zamanda. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. galetaunlusunu biliyorum bende.birde bu şekilde deneyecem canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve orijinal bir tarif:))Hemen deneyeceğim tadı da görüntüsü kadar enfestir eminim. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. alıp kaçıyorum,çayımın yanına çok iyi gider.......

    YanıtlaSil
  5. ya o kadar hamur işlerini seviyorumki poğaça börek amanın ne güzeller ya eline sağlık. deniycem en kısa zamanda

    YanıtlaSil
  6. bende çok yaparım bunu ama hala bloğuma koyamadım tembellikten;)ben bir de galeta ununa bulayarakta yaparım bunu ama her iki hali de gerçekten güzel oluyor ellerine sağlık arkadaşım;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...