Domatesli Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
5 domates
50 gr tereyağ
2.5 su bardağı su
Tuz
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
5 domates
50 gr tereyağ
2.5 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tuzlu suda iki saat bekletelim.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri teflon tencerede tereyağ,sıvıyağ karışımında beş dakika kavuralım.
Bu arada domatesleri rendeleyelim teflon tavada tereyağ ile kavuralım.
Kavrulan pirinçlere domates,tuz ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ocakta tutalım.
Suyunu çeken domatesli pilavı temiz beze sarıp demlendirelim.
Afiyet Olsun
çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canımm..sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiğim pilav çeşididir. Nefis görünüyor:)
YanıtlaSilmımmm nefis..süper görünüyor..bayılırımm..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilyaz ayları domatesli pilav zamanıdır bence de..eline sağlık.
YanıtlaSil