29 Temmuz 2012 Pazar

Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
5 domates
50 gr tereyağ
2.5 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tuzlu suda iki saat bekletelim.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri teflon tencerede tereyağ,sıvıyağ karışımında beş dakika kavuralım.
 Bu arada domatesleri rendeleyelim teflon tavada tereyağ ile kavuralım.
Kavrulan pirinçlere domates,tuz ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ocakta tutalım.
 Suyunu çeken domatesli pilavı temiz beze sarıp demlendirelim.

Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canımm..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim pilav çeşididir. Nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. mımmm nefis..süper görünüyor..bayılırımm..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. yaz ayları domatesli pilav zamanıdır bence de..eline sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...