1 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Malzemeleri
1 Bütün Tavuk
3 patates
3 domates
4 biber
1 soğan
Tavuk Bulamak İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 fincan sıvıyağ
tuz
Kırmızıpulbiber
kekik
karabiber

Salçalı Suyu için
Tavuksuyu
Salça
Tuz
Baharat
Hazırlanışı
Haşlanan tavuk ılımaya bırakılır.
Bir kasede biber salçası sıyıyağ ile açılır.
Ilınan tavuğun bacaklarını iple bağlayalım,
Tavuk salçayla bulanır.
Fırın tepsisine önce piyaz doğranan soğanlar dizilir.
Sonra doğranan patatesler,dilimlenen domatesler ve biberler döşenir.
Tavuk malzemelerin üzerine oturtulur.

Tavuksuyu ile salça açılır,tuz ,karabiber eklenir yemeğin üzerine gezdirilir .
Salçalı tavuksuyunu domateslerin üzerine çıkacak kadar ekleyelim.
Son olarak kekik,karabiber serpeledeğimiz yemeğimizi fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. Of of bu nasıl bir görüntüdür..ellerinize sağlık,nefis olmuş..tam davetlik..sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...