Fırında Tavuk Malzemeleri
1 Bütün Tavuk3 patates
3 domates
4 biber
1 soğan
Tavuk Bulamak İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 fincan sıvıyağ
tuz
Kırmızıpulbiber
kekik
karabiber
Salçalı Suyu için
Tavuksuyu
Salça
Tuz
Baharat
Tavuksuyu
Salça
Tuz
Baharat
Hazırlanışı
Haşlanan tavuk ılımaya bırakılır.
Bir kasede biber salçası sıyıyağ ile açılır.
Ilınan tavuğun bacaklarını iple bağlayalım,
Tavuk salçayla bulanır.
Fırın tepsisine önce piyaz doğranan soğanlar dizilir.
Sonra doğranan patatesler,dilimlenen domatesler ve biberler döşenir.
Tavuk malzemelerin üzerine oturtulur.
Tavuksuyu ile salça açılır,tuz ,karabiber eklenir yemeğin üzerine gezdirilir .
Salçalı tavuksuyunu domateslerin üzerine çıkacak kadar ekleyelim.
Son olarak kekik,karabiber serpeledeğimiz yemeğimizi fırında pişmeye bırakalım.
Afiyet Olsun
Of of bu nasıl bir görüntüdür..ellerinize sağlık,nefis olmuş..tam davetlik..sevgiler
YanıtlaSil