Kıymalı Semizotu Yemeği Malzemeleri
3 yemek kaşığı kıyma
2 soğan
2 domates
1 fincan sıvıyağ
1 demet semizotuTuz
Karabiber
2 kesme şeker
1/2 fincan pirinç
2 soğan
2 domates
1 fincan sıvıyağ
1 demet semizotuTuz
Karabiber
2 kesme şeker
1/2 fincan pirinç
Hazırlanışı
Semizotlarını temizlenip biraz sirkeli suda bekletilir.
Süzülmesi için süzgeçe alınır.
Süzülen otlar enli enli saplarıyla birlikte kesilir.
Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağla kavrulur.
Kıyma soğana eklenip kavurma işlemi devam eder.
İnce doğranan domates kıymalı içe ilave edilir.
Domatesler kavrulunca tuz,şeker,karabiber ve semizotları kavurulan içe katılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kıymalı semizotu yemeği pişmeye bırakılır.
Semizotları suyunu bırakınca yıkanan pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar yemek pişirilir.
Afiyet Olsun
Görüntüsü ne kadar güzel öyle iştahım açıldı birden :) tadı da çok güzeldir
YanıtlaSilüzerinede yoğurt dökeceksin harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık.nefis görünüyoer..sevgiler
YanıtlaSil