12 Ağustos 2012 Pazar

Osmanlı Hurması

Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1yumurta
Aldığı kadar un
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Üç su bardağı un oda sıcaklığındaki tereyağ ve sıvıyağ ile iyice yoğurulur.
Bu işlem bitince limon suyu, sirke, kabartma tozu, yumurta konup iyice yoğurulur.
Hamura un ilave edilerek kurabiye hamuru gibi hamur elde edilir.
Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir(biraz fazladan fırında tutulursa kavrulmuş tadı oluyor tavsiye ederim)
Şerbeti hazırlayıp ılıtalım.
Osmanlı hurmamız fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülürek şerbetini çekmesi beklenir.
Şerbeti çeken tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. oo,nefis görünüyor.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. bloğumda ''SANAL İFTAR''yapıyorum bu özel davetimde sizide görmekten gurur duyar postlarınızı merak ile bekliyoruz çörekotum.blogspot.çok severim bu tatlıyı yaa

    YanıtlaSil
  3. Hemen denemeliyim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...