7 Eylül 2012 Cuma

Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
Sıvıyağ veya tereyağ
İç İçin
Peynir
Maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Tek kat yufka tezgaha serilir.
Arasına fırça yardımıyla yağ sürülür.
Bu işlem yufka beş kat olana kadar tekrarlanır.
Peynirli harçtan yufkanın ortasına serpilir.
Yufkanın uzun kenarından rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsi dolana kadar işlem tekrarlanır.
Baklava yufkasından peynirli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
 Susam ekleyerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Çıtır çıtır sıcacık  börekler servise sunulur.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. baklava yufkasından yapılan böreklere bayılılıyorum .tam istedigim çıtırlıkta oluyo.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

    YanıtlaSil
  3. Çok seviyorum çıtır çıtır ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...