10 Eylül 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
Kek İçin
 4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartmatozu1 vanilya
Un
Sosu İçin
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Mantolamak İçin
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.
Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.
160 derecede pişirilir.
Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.
Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.
Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.
Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.
Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 

6 yorum:

  1. çok severimmmmm, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Havaların serinlemeye başlamasıyla kek tarifleri de başladı. Ellerine sağlık.Nefissss:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş..Çok lezzetli görünüyor...sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım böyle tariflere . Hem basit hem de güzel
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kolay ve lezzetli bi tarif ellerne sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Harika bir görüntü, bi denemek fırsat olmadı. İnşallah senin tarifinle deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...