Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
İç Malzemesi
1/2 kilo ceviz içi veya fındık için
5 yemek kaşığı Şeker
Açmak İçin
Nişasta
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)
Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım.
.Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında
üst üste gelecek şekilde açalım.
Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
Sonra tek tek hamurları birbirinden ayıralım.
Çok kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın
oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.
Bu
işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında pişirelim.
İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir.
Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .
Afiyet olsun
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .
Afiyet olsun
Çıtır çıtır bir tatlıya benziyor çok hoş:)
YanıtlaSilhımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım bizde kıvrıç yada kıvrıç baklava denir harika olmuş sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık,bayılırım bu tatlıya..Çok emekli ama sonuca değiyor..
YanıtlaSilYanında türk kahvesiyle daha da nefis olmuştur
YanıtlaSil