2 Ekim 2012 Salı

Patatesli Gül Poğaça

Patatesli Gül Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı su
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğümde parçalar koparıp ortasına patatesli harç ekleyerek gül şeklini verelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
 10 dk tepside bekletelim.
Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Gül poğaça sıcak,sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Ne de güzel kızarmışlar :)
    Dumanları üzerlerinde sanki:)
    Ellerine sağlık canım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyorlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım yumuşacık patatesli patatesli ımm nefi oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...