6 Şubat 2013 Çarşamba

Künefe Tarifi (Ev Usulü)

Künefe Malzemeleri
300 gr yaş kadayıf
200 gr tereyağ
250 gr tuzsuz künefe peyniri
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Yaş kadayıf fırın tepsisinin içinde elle küçük küçük parçalanır.
Tereyağı tavada eritilir.
Parçalanan kadayıfların üzerine dökülür.
El yardımıyla tereyağ kadayıfın heryerine ulaşıcak şekilde bulanır.
Kızartılacak teflon tavaya  tereyağ sürülür.
Kadayıfın yarısı incecik tabaka halinde teflon tavanın tabanına döşenir.
Künefe peyniri ince dilimlenerek kadayıfın arasına dizilir.
Kalan kadayıf peynirin üzerine incecik döşenir.
Hazırlanan künefenin üzerine bir ebat küçük boş tepsi ile bastırılarak biraz daha sıkışması sağlanır.
Ocak üstüne alınan künefe orta ateşte her iki tarafı kızartılır.
Bu arada şerbeti fazla ağdalaşmadan kaynatılır.
Pişen Künefenin üzerine sıcak sıcak dökülür.
Şerbetini çeken künefe kaymak veya antepfıstığı ile servise sunulur.
Bu malzemelerle orta boy tavada altı kişilik künefe çıkıyor.

 Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. künefe en sevdiğim tatlılardan biridir :))
    ellerine sağlık canım....
    şimdi olsa yerdim valla :))

    eşim askerdeyken İskenderun a gitmiştim ziyarete, orda yediğim künefeyi unutamıyorum :))
    aklıma düşürdün şimdi :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok süper bir görüntü eminim ki lezzeti de öyledir.Çok sevdiğim tatlı çeşidi.

    YanıtlaSil
  3. Çok iştah açıcı duruyor ve harika pişmiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. gurezl yorumlarınız ıcın tesekkurler arkadaslar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...