9 Şubat 2013 Cumartesi

Mantarlı Patates Püresi Tarifi

Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi İçin
1 kilo patates
100 gr tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 çay kaşığı KuruNane
Mantarlı Sos İçin
Yarım kilo mantar
Yarım fincan sıvıyağ
3 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
150 gr rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları suyulur ve bol suda yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlanan patatesler püre aparatı ile ezilir .
Tereyağ,tuz,baharatlar püreye eklenerek püre servis kabına döşenir.
Mantar,yeşil biber temizlenerek incecik bıçak yardımıyla doğranır.
Soğan,domates küp küp  doğranır.
Teflon tavaya yarım fincan sıvıyağ alınır.
Orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates,biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Son olarak mantar eklenir.
Mantar suyunu çekene kadar kavurma işlemi devam eder.
Baharatlar eklenerek mantarlı sos ocaktan alınır.
Hazırlanan patates püresinin üzerine mantarlı sos eşit olarak yayılır.
Servise yakın rendelenen kaşar mantarın üzerine döşenir ve kaşar eriyene kadar fırnlanır. 
Kaşar eriyince mantarlı patates püresi sıcak sıcak ikram edilir.

Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. Patatese de mantara da bayılırım, ellerine sağlık canım çok güzel bir tarif..

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü çok hoşuma gitti et yemeklerinin yanına çok güzel bir garnitür olmuş ellerinize sağlık Facedeki sayfamda paylaşıyorum inş kızmazsınız

    YanıtlaSil
  3. mantar ve patates...muhteşem ikili...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...