Milföylü Tatlı Çörek

Tarçınlı Meyvalı Milföylü Çörek Malzemeleri
6 tane milföy hamuru
İç Malzemeleri
3 elma(küp doğranmış)
1 çay bardağı kuru meyva karışımı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
İç malzemeler tarçın hariç teflon tavada sotelenir.
Milföy hamuru uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde üç üç yanyanan yağlı kağıdın üzerine dizilir.
Hafif unlayarak merdane yardımıyla uçlar birbiriyle kaynaşması için açılır.
Bütünleşen milföy hamuruna soğuyan iç malzeme tam orta kısmına yerleştirilir.
İç harçın üzerine tarçın serpilir.
Resimde görültüğü gibi saç örgüsü yapılan hamur üzerine yumurta sarısı sürülür.
Kürdanlanan hamura şeker serpilerek frında kızarmaya bırakılır.
Akşam çayının yanınna nefis tarçın kokulu hafif tatlı servis edilir.

Afiyet Olsun

Yorumlar

Yorum Gönder