Patates Çöreği Malzemeleri
1.5 kilo Patates
İç Malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 kabartmataozu
Tuz
Üzeri İçin
Rendelenmiş Kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur,yıkanır.
Patatesler halka şeklinde doğranır.
Cam tepsi margarinle yağlanııp unla mantolanır.
Hazırlanan dikdörtgen cam tepsiye patatesler iki kat dizilir.
Cam kasede iç malzemeler çırpılarak patateslerin üzerine dökülür.
Orta ısıdaki fırnda pişmeye bırakılır.
Patatesler yumuşayınca kaşar ilave edilerek yüksek ısıda fırınlanan patates çöreği sıcak sıcak servise sunulur.
Et yemeklerinin yanın da şık bi sunum olur.
Bende bu lezzeti arkadaşımın sayesinde tatdım çok beğendim gün menüleriniz için tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder