25 Nisan 2013 Perşembe

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Malzemeleri
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzemesi
500gr kıyma 
3 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
karabiber
Üzeri İçin 
Hazırlanışı
Bir su bardağı ılık sütün içinde maya ile şeker eritilir.
Eriyen mayaya diğer malzemeler katılarak yumuşak hamur elde edilir.
Bir saat ılık ortamda hamurun üzeri örtülerek bekletilir.
Bu arada ince doğaranan soğanlar önce sıvıyağda kavrulur .
Kıyma eklenerek soğanlarla kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan kıymalı harç baharatlanarak ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
İki misli olan hamurda yumruk büyüklüğünde bezeler koparılır.
Elimize sıvıyağ alıp hamuru bastırarak genişletelim.
Merdane yardımıylada açılabilir ama sıvıyağ ile açılan pideler lezzet açısından çok fark ediyor.
Açılan bezenin içine kıymalı harç eklenerek uçları üst süte gelicek şekilde kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülen pideler fırın tepsisine dizilir.Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Fırndan çıkan sıcak pidelerin üzerine tereyağ sürülerek üzerleri temiz bezle örtülür.
Pideler daha yumuşak olması için bu işlem uygulanır.
Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. iştah kabartıcı görünüyor...
    2 dilim versen yerim valla :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...