16 Nisan 2013 Salı

Mantı (Şeker Mantı) Tarifi

Mantı Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Tuz
Un
İç Malzemesi
300 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağlı Salçalı Sos
150gr tereyağ
1tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

Yumurta ,su,un,tuz ile hamur elde edilir.
Mantının içi için kıyma cam kaseye alınır.
Üzerine soğan rendelenir ve tuz ,karabiber eklenerek yoğurulur.
Elde edilen hamur beş bezeye ayrılır.
Bezeler merdane ve un yardımıyla pasta tabağından biraz daha genişçe  açılır.
Açılan beze karelere bölünür.
Her karenin içine bir miktar kıymalı iç konularak şeker şeklinde mantılar katlanır.
Bezeler bitene kadar bu işlem uygulanır.
Derin tencereye bolca su doldurup kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz eklenir.
Şeker mantılar suya salanır.
Yaklaşık yirmibeş dakika kaynayan mantılar süzgeçe alınır .
Servis kabına alınan mantının üzerine önce bolca sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavada tereyağ eritilir ve salça ile kavurulur.
Sonra tereyağlı salçalı sos dökülür,nane,kırmızıbiberle süsleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
 Diğer ev yapımı mantı tarifimizede burdan bakabilirsiniz => Mantı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...