Elmalı Kurabiye Malzemeleri
125gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tozşeker
Kabartmatozu
Vanilya
Un
İç Malzemesi
5 elma
2 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Yumuşak margarin,sıvıyağ,su,yumurta sarısı,tozşeker,kabartıcı,vanilya çırpılır.
Karışıma un ilave ederek hamur elde edilir.
Hamur dinlenmeye bırakılır.
Bu arada rendelenen elmalar şekerle birlikte tavada pişirilir.
Suyu çekilen elmalı harç tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
Hamur dört eşit parçaya ayrılır.
Merdane yardımıyla ayrılan hamur parçaları tabak büyüklüğünde açılır.
Önce artı şeklinde kesilen hamur tekrar çarpı şeklinde kesilerek sekiz üçgen parçaya ayrılır.
Üçgenlerin geniş kısmına elmalı harç konularak rulo şeklinde sarılır.
Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır.
Tepsiye dizilen elmalı kurabiyeler 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Pudra şekerine bulanan elmalı kurabiyeler soğuyunca servise hazırdır.
herkesın en sevdıgı olmazsa olmaz kurabıyesıdır ellerıne sağlık nefıs gorunuyor
YanıtlaSilne kadar uzun zaman oldu yapmayalı ....çocuklar büyüdü,hele kız ise her şey yemiyorlar ...canım,ellerine sağılık,süper görünüyorlar.
YanıtlaSil