2 Haziran 2013 Pazar

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen Soslu Makarna Malzemeleri
1/2 paket makarna
Sosu İçin
3 domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
5 dal  taze fesleğen
5 dal nane
Peynir
Hazırlanışı
Makarna on dakika tuzlu suda kaynatılarak haşlanır.
Haşlanan makarna süzgeçe alınır.
Tencerede tereyağ,sıvıyağ kızdırılır.
Küp doğranan domateslerle sarımsaklar yağda kavrulur.
Domatesler suyunu çekip koyulaşınca tuz,küp şeker,karabiber ilave edilir.
Sos ocaktan alınır.
Elimizle kapardığımız nane ve fesleğen sosa katılır.
 Makarna ile fesleğenli sos karıştırılır.
Tabağa alınan fesleğen soslu makarnanın üzerine peynir ufalanarak servise sunulur.
Bir tutam fesleğen taze olarak direk makarnanın üzerinede doğranır.
Afiyet Olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...