16 Haziran 2013 Pazar

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Malzemeleri
1 kilo işkembe 
1 soğan
Bolca su
Terbiyesi İçin 
5 yemek kaşığı  un
1 yumurta
tuz
1 fincan sirke
1 baş sarımsak rendesi
Üzeri İçin 
100gr tereyağ
1 çay kaşığı tozbiber

Hazırlanışı 
Bol suda yıkanan işkembe düdüklü tencerenin kapağı açık olarak  beş dakika kaynatılır ve suyu dökülür.
Tekrar bolca su eklenir, kabuğu soyulmuş bütün soğan  eklenen işkembe tenceresinin ağzı kapatılarak bir saat haşlanır.
Haşlanan işkembe küp şeklinde doğranır .
Tekrar suya salınır.
Un,yumurta biraz su ve çorbanın suyuyla çırpılır.
Haşlanan işkembenin suyundan eklenerek yavaş yavaş çorbaya terbiyesi salınır.
Karıştırılarak bir taşım daha kaynayan çorbaya rendelenen sarımsak sirke tuz eklenerek çorba ocaktan alınır.
Üzeri için tavada tereyağ,tozbiber kızdırılır.
Servis kasesine alınan işkembe çorbasının üzerine tereyağlı tozbiber gezdirilerek sunulur.
Ayrıca sirke ve rendelenmiş sarımsak karışımı çorbanın yanında sunulur.
Afiyet Olsun


1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, her ne kadar kış çorbası olarak bilinsede çok düşkün olanlar için güzel tarif. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...