4 Haziran 2013 Salı

Ispanaklı Peynirli Gözleme

Ispanaklı Peynirli Gözleme Malzemeleri
5 adet yufka
İç harçı İçin
1/2 kilo ıspanak
yarım demet nane.maydanoz
250 gr beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı Tuz ,Karabiber,pulbiber
Üzerine sürmek İçin
Tereyağ
Hazırlanışı 
Ispanaklar yıkanıp süzülür.
Cam kasenin içine ıspanak,nene,maydanoz sebze bıçağı ile doğranır,soğan ince doğranır.
Soğanla  yeşillikler elimiz yardımıyla ovularak öldürülür.
 Ufalanan beyaz peynir tuz,karabiber,pulbiber ıspanaklarla karıştırılırılarak iç harç elde edilir.
Yufka tezgaha serilir.
İç malzeme beşe ayrılır ve her yufkaya eşit şekilde konulur.
Malzemesi konulan yufka kare şeklinde katlanır.
Yağsız teflon tavada ıspanaklı gözlemelerin her iki tarafıda kızartılır.
Kızaran gözlemeler servis tabağına alınarak tereyağ ile yağlanır.
Bu işlem yufkalar bitene kadar yapılır.
Sıcacık Ispanaklı gözlemeler servise hazır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...