Renkli Börek

Renkli Börek Malzemeler
4 yufka
Yufka arası için
1 su bardağı su,sıvıyağ karışımı
İç malzemesi
1 demet pazı
3 havuç rendesi( sıvıyağ ile kavrulmuş)
Pastırma 
Kaşar dilimi
Üzei için
Yumurta sarısı
Çörek otu

Hazırlanışı
Birinci yufka tezgaha serilir sıvıyağ,su karışımı üzerine dört yemek kaşığı kadar (yada göz kararı)gezdirilir.
İkinci yufka tekrar üzerine serilir.
Pazı yufkanın her yerini kaplıyacak şekilde serilir.(pazılar yıkanıp süzülür,teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz,karabiber ile sotelenir veya çiğ olarakta baharatlanarak kullanılır)
 Üçüncü yufka pazılı yufkanın üzerine serilir.
Tekrar sıvıyağ,su karışımı üzerine gezdirilir.
Kavrulan havuçlu harç ile yufka kaplanır.
Dördüncü yufka havuçlu yufkanın üzerine serilir.
Sıvyağ,su karışımı gezdirlir.
Pastırma ile yufka kaplanır.
Pastırmanın üzerine dilim kaşar veya rende kaşar ilave edilir.
Hazırlanan dört katlı renkli börek kenarları iki parmak içe alınıp rulo şeklinde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpilip,dilimlenen börek 170 derecede pişirilir.(dilimleme işlemi piştikten sonrada yapılabilir)
Dilimlenen Renkli Börek sıcak sıcak servise sunulur.
Ramazanda iftarda veya sahurda alternatif doyurucu bir börek tarifi.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık bende sık yaparım lezzetli ve görünümüde hoş oluyor sevgiler.bende beklerim ..

    YanıtlaSil
  2. ooy oooy ooooy çok iştah açıcı görünüyor...
    elleirne sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder