Coco Popslu Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin(yumuşak kıvamlı)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 kabartmatozu
4 su bardağı nişasta
Toparlamak için aldığı kadar un
Kurabiyeyi Bulamak İçin
250 gr çokokrem
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Coco pops(blenderden çekilmiş)
Hazırlanışı
Yumuşak margarin,sıvıyağ,şeker,yumurta,kabartıcı ve nişastayı kullanarak yumuşak hamur elde edilir.
Hamur toparlanmassa un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklğında hamur elde edilir.
Hamurdan küçük yuvarlak kurabiyeler yapılır.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
160 derecede pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
Çokokrem çikolata,sıvıyağ teflon tavada kısık ateşte ısıtılarak akıcı kıvam elde edilir.
Coco popslar blenderden geçirilir.
Son olarak soğuyan kurabiyeler önce çikolataya bulanır ve coco popsla mantolanarak servis tabağına dizilir.
Coco popslu çikolatalı kurabiyeler özellikle çocukların favorisi oluyor tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
ellerine sağlık güzel görünüyorlar sevgiyle kal:)
YanıtlaSil