10 Temmuz 2013 Çarşamba

Etimekli Muhallebili Tatlı

Etimekli Muhallebili Tatlı Malzemeleri
1 paket+2 dilim Tuzsuz etimek
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı dolusu şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çilekli sosu İçin
1/2 kilo çilek(blenderden geçirilmiş)
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için
1 paket hindistancevizi
Çilek

Hazırlanışı
Etimekler dikdörtgen cam tepsiye dizilir.
İki su bardağı su,iki buçuk su bardağı şeker kaynatılarak hafif şerbet elde edilir.
Etimekler şerbetlenerek kenara alınır.
Muhallebisi için tüm malzeme tencereye alınarak çırpılır(blenderle).
Orta ateşte kıvamlıca pişen muhallebi şerbetli etimeğin üzerine dökülür.
Çilekli sosu için çilekler blenderden geçirilir.
Tencereye alınan çilek püresine su,şeker,nişasta ilave edilerek pişirilir.
Kıvamlı pişen çilekli sos muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuyan tatlının üzeri hindistan cevizi ile kaplanır.
Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çilekle süslenen etimekli muhallebili tatlı soğuk olarak servise sunulur.
İftar sonrası misafirlerimiz için alternatif tatlı tarifi.
Afiyet Olsun
  

3 yorum:

  1. Etimek tatlısına bayılıyorum. Bunu da deneyeceğim kesinlikle. :)

    YanıtlaSil
  2. harika gözüküyor ellerine sağlık .. :D :)

    YanıtlaSil
  3. Çoook lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...