26 Ağustos 2013 Pazartesi

Pileli Börek

Pileli Börek Malzemeleri
5 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
 İç malzemeleri
300 gr beyaz peynir(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
Yumurtanın akı

Hazırlanışı
Her yufka dört eşit üçgen parçaya bölünür.
Yağlı su karışımı yufka parçalarına fırça ile sürülür.
Üçgenin tam ortasından tuturak ucu birleştirilir,.
Kenardaki uclar üst tarafta birleştirilir.
Birleşen uca peynirli harc ekleynip içe doğru kıvırarak tepsiye ters konulur.
 Biraz karışık gibi anlaşılıyor ama uygulanınca pratik şekilde ilerliyor
 Yufka bitene kadar bu işlemi uyguluyarak fırın tepsisine dolduralım. 
Üzerine çırptığımız yumurta sarısı ve çöreotu ekleyerek kızarana kadar pişirilir.
 Sıcak olarak ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...