Yalancı Ekmek Tatlısı

Yalancı Ekmek Tatlısı
4 yumurta
1 su bardağışeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı galeta unu
 Şerbeti İçin
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 damla limon
Üzeri için 
2 paket Kremşanti
Hazırlanışı
Cam kasenin içinde yumurta şekerle mikser yardımıyla çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,su,hindistancevizi eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Son olarak kabartıcı,vanilya,galeta unu ilave edilir ve karıştırılan tatlı yağlanan dikdörtgen cam tepsiye dökülür.
160 derecede pişen tatlı ılımaya bırakılır.
Bir su bardağı su,bir su bardağı şekerle hafif hazırlanan şerbet ılık olarak ılınan tatlıya dökülür.
Şerbeti çekmesi beklenir.
Sütle hazırlanan şanti  yalancı ekmek tatlısının üzerine her yeri kaplıyacak şekilde sürülür.
  Soğuk ikram için  buzdolabında bekletilir 
Afiyet Olsun

Yorumlar