11 Eylül 2013 Çarşamba

Soğanlı Hamsi Tava

Soğanlı Hamsi Tava Malzemeleri
2 kilo hamsi
3 soğan(piyaz doğranmış)
1.5 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanarak bol suda temizlenir süzgeçe alınır.
Soğanlar piyaz şeklinde doğranarak tuzla ovulur.
Bir buçuk su bardağı mısır unu ile ovulan soğanlar derin cam kasede harmanlanır.
Son olarak süzülen hamsiler mısır unlu soğanlı harcın içine atılarak harmanlanır.
Hafif yağlanan tavaya hamsiler dizilir.
Üzerine soğanlar gelişi güzel ilave edilir.
Balık tavasının kapağı kapatılarak her iki tarafıda kızartılır.
Salata eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık! balığa soğan çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  2. Of diyor başka bişi demiyorum! ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. zamanı geldı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. balık sezonu gelince insanında canı cekiyor hani. takibe alındınız. bize de bekleriz bye

    YanıtlaSil
  5. off feci güzel görünüyorr ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...