Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği

 Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
İç Malzeme İçin
250 gr kıyma
1/2 fincan sıvıyağ
2 soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Tuz Karabiber
Bulamak İçin
2 yumurta
Galeta unu
Kızartmak İçin
 Sıvıyağ


Hazırlanışı
Yufkalar üst üste tezgaha serilip altı eşit üçgen parçaya kesilir.
Toplam onsekiz üçgen parça elde edilir.
Soğanlar ince doğranıp teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kavrulan soğana kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan soğanla kıymaya baharat ve yıkanıp süzülen bulgur katılır tüm malzeme karıştırılır.
Tavanın kapığı kapatılıp ocaktan alınan bulgurlu iç demlenmeye bırakılır.
Demlenip bulguru şişen kıymalı içe dövülmüş ceviz ilave edilir.
Üçgen yufkaların geniş kısmına bir miktar içten konulup kalın sigara böreği gibi sarılır.
Derin kasede yumurtalar çırpılır.
Hazırlanan börek önce yumurtaya bulanır.
Sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan börek kızgın bol yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Yorumlar

Yorum Gönder