11 Ocak 2014 Cumartesi

Soslu Palamut Izgara


Balık Sosu Malzemeleri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan,2diş sarımsak(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tüm malzeme derin kasede karıştırılarak sos hazırlanır.
Yıkanıp doğranan palamut balığı sosa bulanır.
Kapağı kapatılan soslu balık kasesi bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ızgara dan anlayan kişiler ayarlanır.
Izgara zamanı gelen balıkların sosu süzülerek ızgaraya dizilir,kızaran balıklar afiyetle yenir.
Bu sosa bir çay bardağı süt ekleyerek kırmızı et ve tavuk içinde kullanılır.
Afiyet Olsun 

Güzel güneşli bir kış gününde yapılıcak en güzel etkinlik ızgara balık.

Tabiki balık severlerle...

1 yorum:

  1. ızgara olayı yok bizim evde olsa ne güzel olacak ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...