Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı Malzemeleri
İncirli kek malzemesi
3 yumurta
1 su  bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
12 kuru incir(küp doğranmış)
Şerbeti için
1/2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
Kreması İçin
1 litre süt
2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kremşanti



Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Un, kabartıcı, küp doğranmış incirler ilave edilerek çırpma işlemi tekrarlanır.
Yağlanıp unlanan cam dikdörtgen tepsiye incirli kek harcı dökülür.
160 decede pişen kek soğumaya bırakılır.
Bu arada şerbet hazırlanır.
Derin tavada hafif yakılan yarım su bardağı şekere bir buçuk su bardağı su ilave edilerek şeker eriyene kadar ateşte tutulur.
Şeker eriyence kahve katılıp ocaktan alınır.
Hafif ılınan şerbetle incirli kek ıslatılır.
Muhallebi malzemeleri tencereye alınıp mikserle çırpılır.
Orta ateşte pişirilir.
Ilnınan muhallebiye bir paket şanti ilave edilerek mikserle beş dakika çırpılır.
Şerbetli kekin üzeri kremayla döşenir .
Hindistan ceviziyle süslenerek sevise sunulur.
Afiyet Olsun

Yorumlar