9 Mayıs 2014 Cuma

Kozalak Tatlısı

Kozalak Tatlısı Malzemeleri
250 gr mısır gevreği
4 metro çikolata
4 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase fındık içi


Hazırlanışı
Metro küçük parçalara bölünür, tereyağ, bal eklenerek benmari usulü erimeye bırakılır.
Derin bi cam kasede gevrekler parçalanarak küçültülür.
Eriyen metro, bal, yağ, fındık karışımı ile mısır gevreği kaşıkla karıştırılır.
Kozalak şeklini vermek için yumurtalık kullanılır.
Mika yumurtalığa bir miktar malzemeden konulup ters çevrilir.
Bu işlem malzeme bitene kadar devam eder.
Son olarak şekillendirilen Kozalak tatlısı servis kabına alınır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Harika kozalak tatlısı için çok teşekkürler. ellerize sağlık. çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...