30 Aralık 2010 Perşembe

Baklava Tarifi | ev baklavası

Baklava Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur yoğuruyoruz.Hamur dinlendikten sonra üç eşit parçaya bölünüp,böldüklerimizi tekrar 14 pazı yani toplam 42 pazı elde edelim.Tabak büyüklüğünde açtığımız pazıların arasına nişasta serpelim.Üst üste on kat olunca  oklava ile tepsimiz büyüklüğünde açalım ve dövülmüş ceviz serpelim.Bu işleme 40kat oluncaya kadar devam.2 pazıda üstüne arıca açıp düz şekilde serelim .İstediğimiz gibi kesip üstüne yağını gezdirip 170 derecede 50 dakika pişirelim ama fırınına göre değişir.Sıcakken isterseniz yağını süzdüre bilirsiniz.Şerbetleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...