13 Aralık 2010 Pazartesi

Boğaça Tarifi

Babane Boğçası Malzemeleri
2 yumurta(bir sarısı üstü için)
1 su bar. sıvı yağ
1su bar. ev yoğurdu (kaymaklı kısmı)
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un
Susam
Hazırlanışı
Bir kapta un hariç bütün malzemeleri çırpalım.
Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edene kadar un ilave edelim.
Elimizde şekillendirdiğimiz boğaçaların içine isteğe bağlı peynir,zeytin,kıyma,patates koyalım.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp susamlarını atıp 180 derece fırına verelim.Yarım saat pişirelim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...