Etli Biber Dolması Malzemeleri
1kg dolmalık biber
500gr kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,
karabiber,
kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
500gr kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,
karabiber,
kırmızıbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle içharcı hazırlayalım.
Soğanı ince ince kıyalım, kıymayı, salçaları, baharatları, yağı, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığımız dometesi, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ve pirinci sırasıyla koyup karıştıralım.
Dolmalık biberlerimizi güzelce yıkayıp içlerini boşaltalım ve iç harcını biberlerimizin içine çok sıkıştırmadan dolduralım ve tencereye biberlerin ağızları yukarıya gelecek şekilde dizelim.
Pirincine göre 1.5 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte pişirelim.
Pirinçlerin diriliğine göre su ilave edebiliriz.
Soğanı ince ince kıyalım, kıymayı, salçaları, baharatları, yağı, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığımız dometesi, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ve pirinci sırasıyla koyup karıştıralım.
Dolmalık biberlerimizi güzelce yıkayıp içlerini boşaltalım ve iç harcını biberlerimizin içine çok sıkıştırmadan dolduralım ve tencereye biberlerin ağızları yukarıya gelecek şekilde dizelim.
Pirincine göre 1.5 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte pişirelim.
Pirinçlerin diriliğine göre su ilave edebiliriz.
Afiyet Olsun
Eline saglik! Cok guzel gozukuyor. En sevdigim seylerdendir z.yagli biber dolmasi
YanıtlaSil